Brokolice
Zelenina neobsahuje žádné stabilizátory a obsahuje až 99% všech výživových hodnot jako v syrovém stavu. Sušení mrazem zachovává barvu, chuť, tvar a všechny vitamíny. Výhodou je dlouhá trvanlivost.Obsahuje vitamín C, E, B1-B6, provitamín A a D, z minerálních látek železo, vápník, hořčík, draslík, mangan, selen, zinek, fosfor a chrom. Je zásobárnou esenciálních aminokyselin a dalších látek, které velmi účinně vychytávají volné radikály a tím zabraňují předčasnému stárnutí a preventivně působí proti civilizačním nemocem včetně rakoviny.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 182kJ/43 kcal |
---|---|
Tuky | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 5,7 g |
z toho cukry | 2,49 g |
Vláknina | 2,6 g |
Bílkoviny | 2,8 g |
Sůl | 0,0 g |